NORDISKE SKIND

Nordiske skind

Miss Syberg - Gotlandfår

Hos Miss Syberg har vi valgt at fokusere på nordiske skind, og det er der en helt særlig grund til: Vi har set rigtig mange skind fra hele verden og kan klart konkludere, at nordiske skind er og bliver de smukkeste. Men hvorfor er de så det? 

Bedre forhold end i resten af verden

Der er nogle forhold, der gør, at skind fra Norden er smukkere end de skind, man finder i f.eks. Asien eller Oceanien. Det skyldes blandt anden det klima vi har og de meget dygtige freavler, som sørger for at det græs fårene lever af, er dyrket på jorde som giver de bedste ernæringsbetingelser for de nordiske fåreracer. Ud over at vi ønsker at minimere transport over store afstande, så er der også andre faktorer som gør sig gældende.

Skind fra Asien og Oceanien er meget ofte skåret efter skabelon, hvilket for det første giver mere spild, og for det andet ødelægger det naturlige, rustikke look, man får, når skindet er formet efter dyrets naturlige størrelse.

I Europa er vores standarder for dyrevelfærd og garvning af skind også helt i top sammenlignet med resten af verden. Her i Norden især har vi rigtig dygtige landmænd, der holder opsyn med fårene og sørger for at de har de bedste leveforhold, og det viser sig i skindene. Et godt fåreliv er lig med de smukkeste skind.

Du kan læse mere om dyrevelfærd og det gode fåreliv.

Nordiske skind er mere slidstærke

Her i Norden har vi nogle helt fantastiske fåreracer, der giver nogle rigtig smukke skind. De findes både med krøllede og glatte hår og i en masse skønne farvenuancer. Du kan se vores forskellige nordiske skindtyper. 

Desuden har nordiske skind den fordel, at de har været udsat for nogle vilde vejrforhold og kolde temperaturer, som gør, at de er kraftigere i teksturen og dermed mere slidstærke. De er også tættere i ulden og har et lag af underuld, som giver dem et mere vamset udtryk, der er perfekt til hjemlig hygge og nordisk charme.

Overvejer du at købe lammeskind, anbefaler vi klart at du går efter et nordisk skind. De findes ikke bedre! Du kan se vores lækre lammeskindsprodukter på vores webshop her.