PLEJE AF SKIND

Tips til rengøring af skind

Luft dit skind

Når du står og skal i gang med rengøringen derhjemme, er det en rigtig god idé lige at tage dit lammeskind udenfor og først give den en ordentlig rystetur. Så sørger du for at løst skidt og støv bliver rystet ud af tæppet, og det holder sig lækkert og fluffy. Herefter kan du hænge det til luftning et par timer. Sådan holder du dit skind friskt og undgår lugt. Det er dog vigtigt, at du holder øje med vejret, for lammeskindet kan ikke tåle fugt og regn.

Frem med støvsugeren

Når du alligevel har støvsugeren fremme, kan du med fordel lige give dit lammeskind en tur. Kør din støvsuger helt ned på laveste sugeevne, når du støvsuger dit skind. Du må endelig ikke være for hård ved det, da du så risikerer at ødelægge strukturen i hårene. Hvis hårene filtrer sammen i totter, kan du bruge en blød børste eller en lammeskindsbørste til forsigtigt at børste totterne ud. Igen er det vigtigt ikke at gøre det for hårdt.

Pleje på skindsiden

Det er vigtigt at skindsiden ikke bliver våd, for så bliver den helt stiv, og så er der desværre ingen vej tilbage. Dit lammeskind kan altså heller ikke tåle hverken maskinvask eller tørretumbler. Vær også påpasselig med ikke at lægge dit skind på et snavset gulv, da det så tydelig vil kunne ses på den lyse skindside. Som hovedregel kan uldsiden tåle rigtig meget, men bagsiden skal man være forsigtig med, hvis man vil sikre sig et rent og hvidt lammeskind. Hvad du gør, hvis du skulle være uheldig at spilde på dit skind?